divider-free-img.png

Wetgeving Homeopathie

Sinds 2014 vallen de homeopathische middelen onder de diergeneesmiddelenwet. Dit betekent dat deze middelen vanaf 1 januari 2014 geregistreerd moeten zijn in Nederland om deze te kunnen toepassen bij uw huisdier. Echter deze registratie kost geld en helaas heeft geen één fabrikant van homeopathische middelen deze laten registreren voor dieren.

Dit betekent voor ons dat wij geen enkelvoudige homeopathische middelen meer mogen voorschrijven voor uw dier.

Alleen via een cascade procedure kunnen we nog wel uitwijken naar deze middelen. Dus in noodsituatie, als er geen ander geregistreerd middel voor dieren voorhanden is, mogen wij homeopathie voorschrijven. Ook is het mogelijk dat u als eigenaar via een verklaring aangeeft dat u bewust kiest voor een behandeling via een homeopathisch middel.

Wij vinden dat het genezen via natuurlijke weg de voorkeur moet hebben boven een reguliere behandeling met onder andere antibiotica en corticosteroïden.

We zijn op zoek naar een oplossing en we houden u zeker verder op de hoogte.De groep homeopathisch werkende dierenartsen gaan de wetgeving onder de loep nemen en deze aanvechten.