divider-free-img.png

Homeopathie

Als uw huisdier iets mankeert gaat u natuurlijk naar uw dierenarts. Maar soms kan een probleem langer duren of kan er medisch niet echt iets aan gedaan worden. Dan kan klassieke homeopathie een uitkomst bieden voor uw huisdier.

Homeopathie heeft een zachte en duurzame genezende werking op alle gebieden van het lichamelijke en emotionele welbevinden van uw dier. Homeopathie stimuleert op natuurlijke wijze het zelfherstellend vermogen van uw huisdier en brengt hierdoor het lichaam weer in evenwicht.

Homeopathie geeft het lichaam een prikkel tot zelfherstel door het activeren van de levenskracht.
Homeopathie kan bij verschillende aandoeningen ingezet worden, mits het lichaam nog beschikt over zelfherstel / levenskracht.

De middelen worden niet alleen op basis van de specifieke klachten gekozen, ook wordt er gekeken naar de eventuele oorzaak van de klachten en de verschillende lichamelijke, mentale en emotionele kenmerken van uw huisdier. De gekozen middelen zijn dus individueel afgesteld op uw huisdier.

Homeopathie werkt volgens het zogenaamde similia-regel = het gelijkende met het gelijkende bestrijden. Dit betekent dat een ziekte herstelt door een middel dat een soortgelijke ziekte veroorzaakt.

Het weer in evenwicht komen van het lichaam kan gepaard gaan met verergering van de klachten. Deze verergering is een teken dat het middel goed gekozen is en dat nu de herstelreactie op gang komt. Belangrijk is wel bij een verergering te stoppen met het middel. Het lichaam heeft voldoende van het middel gehad.

Ook kunnen er na inname uitscheidingsreacties ontstaan: neusuitvloeiing / huiduitslag / meer urineren of donkere urine / braken / diarree, etc.
Dit is een teken dat het lichaam goed reageert op het middel: er worden afvalstoffen uit het lichaam gescheiden . De organen worden schoner. Bij homeopathie vindt herstel van binnen naar buiten plaats.
Deze uitscheidingsreacties mogen niet met andere middelen worden behandeld, dit werkt het gekozen homeopathisch middel tegen.
Eventueel gebruik van groene leem kan het lichaam wel ondersteunen in het reinigingsproces. Dit mag er dan altijd bij worden gegeven indien nodig.

Tijdens de gift kunnen er ook klachten terugkomen die uw huisdier vroeger ooit heeft gehad. Ook kunnen er nieuwe symptomen/ klachten ontstaan.

Bij verergering / overmatige uitscheidingsreacties en/of verandering van het ziektebeeld is het altijd belangrijk om contact met ons op te nemen.